top of page
serifaydin

AUTOPACK OTOMATION, Siparişlerin otomatik paketleme işlemi.

Güncelleme tarihi: 1 Eyl 2021

Herkese Merhaba, Yeni bir makale ile tekrardan karşınızdayım. Yazdığım bu makale içerisinde hem operasyon hem teknoloji hemde otomasyon sistemleri barındırmaktadır.



Günümüzün en çok büyüme gösteren sektörü bildiğimiz üzere lojistik sektörüdür. İstek ve talepler oldukça arttı, uçtan uca entegrasyonlar, kargo firmaları, özel algoritmalar, depo süreçleri, dağıtım süreçleri vb. gibi konularda artık hız çok fazla önem kazandı.


Hız aynı zamanda doğruluk ile orantılı olmalıdır. Hız ve doğruluk ekseninde çalışmamak beraberinde hataları da getirmektedir. Çapraz siparişler, Hasarlı ürünler, Yanlış Teslimat vb. gibi can sıkıcı yanlış süreçler.


Bir siparişin hızlı ve doğru şekilde müşteriye teslim edilmesi, bizim en büyük gayemiz yaptığımız geliştirmelerimizi bu kapsamda yazmaktayız.



Bazı konularda insan gücünün dışına çıkmam gerekir. İnsan gücü ile bir yere kadar hız ve doğruluk oranlarına ulaşılabilir. Otomasyon sistemleri her zaman sistemsel olarak desteklendiğinde başarı inanılmaz oranlara çıkabilir.

Sisteminiz ne kadar hızlı olursa olsun sonuçta Hız ve Doğruluk istatistikleri kişiler bazında değişiklik gösterecektir.


Yukarıda anlattıklarım ışığında sizlere bir otomasyon projesinden bahsedeceğim. Adı AutoPack, Amacı; siparişleri hızlı ve doğru şekilde paketleyip sevk etmesi.


Proje paydaşları olarak, MARIPAK firması ve SICK firması ile birlikte geliştirdik projeyi, PLC ve Sensörler in tüm haberleşmesi ve WMS bağlantısı bizim tarafımızdan yazıldı.



AutoPack Projemizde Modbus RTU haberleşme yöntemini kullandık, PLC cihaza istediğimiz konuda entegre olduk, Süreçlerimiz içerisinde istediğimiz işlemi PLC ye yaptırır duruma geldik.



Modbus RTU ile ilgili detaylı bilgiye Makalem üzerinden erişebilirsiniz.


Projemiz içerisinde Genel olarak.

*Konveyor Durdurma ve başlatma

*Reject işlemleri

*Sensör'lerden veri okuma

*Yoğunluk durumu tespiti

*ZPL yazdırma işlemleri

*İrsaliye ve Kargo etiketi süreci

*vb. bir çok özellik kullanılır hale getirdik.


PLC Scanner için, SICK Vector621 ürünü kullanıldı, PLC üzerinde 3 farklı scanner, 2 adet reject piston ve Zebra ZPL Printer bulunmaktadır.


Proje içerisinde genel olarak hangi teknolojileri kullandık dersek, Rest Core WebApi, Core EF, Conpact Framework, Android, PLC, Modbus RTU, SICK Lector 621 sensor, Zebra Printer, TCP, Multi Thread Application, WPF, JOB App gibi genel olarak bu teknolojiler diyebilirim.




Yazdığımız haberleşme uygulaması ile sensörlerden alınan bilgiler WMS sistemimizde doğrulanıyor ardından Reject veya Done işlemleri gerçekleşiyor.

Sensörler ile anlık bağlantı sağlandı, her hangi bir sensörde bağlantı kesildiğinde tüm sisteminde durdurulması sağlandı.


Uygulama içerisinde sensörlerden geçen tüm datanın izlenebileceği İZLE modu da vardır. Bu sayede sensörler ile iletişim anlık ekranlara yansıtılmaktadır.


Depo süreçlerimizi hızlandırmaya ve farklı sistemlere entegre olmaya devam ediyoruz. Buradaki amacımız Hızlı ve doğru paketlemek, Doğru şekilde toplanan ürünler bir dizi kontrol den geçerek Poşetleme,İrsaliye ve Kargo süreçleri ilerletilmektedir. sonrasında poşetlenen siparişler sevk edilmeye hazır hale getirilir.


Uygulama ve Saha testlerimizden bir görüntü.

Uzun uğraşlar sonucu proje bitti ve kullanılır hale geldi, stresli yoğun bir süreç yaşadım bu projede ama sonunda değdi.


Bu makalenin'de sonuna geldik, Bu keyifli projenin içerisinde olduğum için mutluyum, Yazdığımız projelerin insanların yararına olması ve kullanılabilir yapıda olması beni kaidesiyle mutlu etmektedir.
















114 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page